0887-393165

1-дневно пътуване:
Програма
Големи връх, Ерулска пл.
Дата
17.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Големи връх, Ерулска пл.
Дата
17.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Големи връх, Ерулска пл.
Дата
17.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Големи връх, Ерулска пл.
Дата
17.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Големи връх, Ерулска пл.
Дата
17.10.2021
Цена
80 лв.

Какво те очаква?


  Изкачване на Големи връх (1481 м)
Първенец на Ерулска планина. Вероятно най-обзорния връх в цяло Краище. При подходящи условия от голото му чело се виждат над 30 отделни планински вериги. Страхотна планинска наслада!


  Къщата с маските и Ерулски манастир
Уникален музей с изложба на сурвакарски маски. Средновековният Ерулски манастир ни посреща с обновени сгради и древен лековит извор. Входа на храма пазят два столетни исполина – бук и ясен.


  Панорами от Каменитица
Отбивка към Ерул – едно от най-старите села в Трънско. Разходка през махала Локва и изкачване на близкия вр. Каменитица (1327 м). Фантастична панорама към планинската мозайка на Краище.


БРОЙ ДНИ
1 ден

РАЗМЕР НА
ГРУПАТА

5-14 души

ПРЕХОД
около 4 ч

ДЪЛЖИНА
11 км

ДЕНИВЕЛАЦИИ
+ 600 м ; - 470 м

НАТОВАРВАНЕ
средно

ГалерияПрограма

Потегляме в 08.00 ч. от София (пл. „Руски паметник“) за с. Кошарево. Разглеждаме изложбата на сурвакарските маски в „Къщата с маските“ и продължаваме към с. Горна Секирна. Изкачваме оттам по панорамен маршрут първенеца на Ерулска планина – Големи връх (1481 м). Наслаждаваме се на гледки във всички посоки. Спускаме се през стара букова гора към Ерулски манастир. Посещаваме прекрасно реновирания манастир, построен на почитано от древността място. Недалеч е китното с. Ерул, от където поемаме към близкия обзорен вр. Каменитица. Пристигаме в София в около 19.00 ч.

Изтегли офертата за пътуване „Големи връх, Ерулска пл.“ във формат pdf

Дата, цена, включени услуги и минимален брой участници

Дата Цена Включени услуги Минимален брой участници
17.10.2021 80 лв.
  • Оригинална туристическа програма
  • Лицензиран планински водач
  • Транспорт
5

Резервация и плащане

Цената включва: оригинална туристическа програма, лицензиран планински водач и транспорт.
Цената не включва: обяд и напитки.
Плащане: след потвърдена предварителна резервация се заплаща пълната сума на пътуването.
Минимален брой участници: 5.
Важно: ако 2 дни преди началото на пътуването не се съберат поне 5 участници, то няма да се състои.

За резервация и заплащане заповядай в страницата Резервация за пътуване.

Палахутев Травел ЕООД и неговите водачи и/или екскурзоводи си запазват правото да правят промени в туристическата програма в хода на нейното изпълнение. Причина за промяна в програмата може да е опасно метеорологично време.

Важат Общите условия на Палахутев Травел ЕООД.

Въпроси?

По-горе сме се постарали да дадем необходимата информация за пътуването. Но ти липсва нещо? Имаш ли въпроси – винаги сме насреща.

Вероятно имаш въпрос относно степента на натоварване на планинските преходи или за екипировката. Отговорите на тези и още подобни въпроси ще намериш на страница Често задавани въпроси.

Пътуването ми харесва, но датата не ми пасва

Да, това е често срещан проблем. Датите на пътуванията ни обикновено са в почивните дни или летните ваканции. Това в никакъв случай не е единственото време за пътешестване в планините. Нашият екип редовно изследва нови маршрути в работни дни (понеделник-петък). Наричаме това „еднодневна експедиция“. Избираме някой готин ден и потегляме. Ако и ти разполагаш със свободни дни – обади ни се!

Важно е освен това да знаеш, че бихме могли да реализираме всяко наше пътуване по избрана от теб дата. Единственото ни условие е групата да бъде от още поне четирима твои приятели. Тоест, ти и още поне четирима твои приятели може да заявите дата, която ви пасва, и ние ще проведем пътуването за вас. От опит знаем, че подобни пътувания остават задълго в спомените.

Партньори

 
 

Следвай ни:

Новини