0887-393165

1-дневно пътуване:
Програма
Драговски камък
Дата
29.10.2021
Цена
75 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Драговски камък
Дата
29.10.2021
Цена
75 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Драговски камък
Дата
29.10.2021
Цена
75 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Драговски камък
Дата
29.10.2021
Цена
75 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Драговски камък
Дата
29.10.2021
Цена
75 лв.

Какво те очаква?


  Изкачване на вр. Драговски камък (1118 м)
Пирамидалният връх, който е част от Гребен планина, е познат като Трънският Матерхорн. Маршрутът ни следва по-лекия вариант на изкачване, но въпреки това малки предизвикателства не липсват.


  Тракийски некропол над с. Врабча
Местността между вр. Драговски камък и с. Врабча е населявана от дълбока древност. Траките погребвали своите герои северно от върха, а западно от него е било разположено скално светилище.


  Ждрелото на р. Ерма край Трън
Топ атракцията на Трънско е сътворена от р. Ерма и се намира на границата между планините Руй и Ездимирска. Опознавайки района Алеко Константинов пише: „Какво, Швейцария ли?“


БРОЙ ДНИ
1 ден

РАЗМЕР НА
ГРУПАТА

5-14 души

ПРЕХОД
около 5.5 ч

ДЪЛЖИНА
15 км

ДЕНИВЕЛАЦИИ
+ 630 м ; - 680 м

НАТОВАРВАНЕ
средно

ГалерияПрограма

Потегляме в 08.00 ч. от София (пл. „Руски паметник“) за с. Филиповци. Вр. Драговски камък (1118 м) – най-южната точка на Гребен планина – респектира. Изкачваме го по по-лекия от двата маршрута, отбивайки се до Драговското врело и водопада. След това посещаваме новоразкрития тракийски некропол и качваме вр. Стакьов камък (1051 м). Покрай Врабчански водопад се спускаме към с. Банкя. Там опитваме студената минерална вода и търсим къщата, разделена от границата. Пресичаме кротката р. Ябланица и финишираме на импозантното ждрело на р. Ерма. Пристигаме в София в около 19.00 ч.

Изтегли офертата за пътуване „Драговски камък“ във формат pdf

Дата, цена, включени услуги и минимален брой участници

Дата Цена Включени услуги Минимален брой участници
29.10.2021 75 лв.
  • Оригинална туристическа програма
  • Лицензиран планински водач
  • Транспорт
5

Резервация и плащане

Цената включва: оригинална туристическа програма, лицензиран планински водач и транспорт.
Цената не включва: обяд и напитки.
Плащане: след потвърдена предварителна резервация се заплаща пълната сума на пътуването.
Минимален брой участници: 5.
Важно: ако 2 дни преди началото на пътуването не се съберат поне 5 участници, то няма да се състои.

За резервация и заплащане заповядай в страницата Резервация за пътуване.

Палахутев Травел ЕООД и неговите водачи и/или екскурзоводи си запазват правото да правят промени в туристическата програма в хода на нейното изпълнение. Причина за промяна в програмата може да е опасно метеорологично време.

Важат Общите условия на Палахутев Травел ЕООД.

Въпроси?

По-горе сме се постарали да дадем необходимата информация за пътуването. Но ти липсва нещо? Имаш ли въпроси – винаги сме насреща.

Вероятно имаш въпрос относно степента на натоварване на планинските преходи или за екипировката. Отговорите на тези и още подобни въпроси ще намериш на страница Често задавани въпроси.

Пътуването ми харесва, но датата не ми пасва

Да, това е често срещан проблем. Датите на пътуванията ни обикновено са в почивните дни или летните ваканции. Това в никакъв случай не е единственото време за пътешестване в планините. Нашият екип редовно изследва нови маршрути в работни дни (понеделник-петък). Наричаме това „еднодневна експедиция“. Избираме някой готин ден и потегляме. Ако и ти разполагаш със свободни дни – обади ни се!

Важно е освен това да знаеш, че бихме могли да реализираме всяко наше пътуване по избрана от теб дата. Единственото ни условие е групата да бъде от още поне четирима твои приятели. Тоест, ти и още поне четирима твои приятели може да заявите дата, която ви пасва, и ние ще проведем пътуването за вас. От опит знаем, че подобни пътувания остават задълго в спомените.

Партньори

 
 

Следвай ни:

Новини