0887-393165

1-дневно пътуване:
Програма
Любаш
Дата
23.10.2021
Цена
75 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Любаш
Дата
23.10.2021
Цена
75 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Любаш
Дата
23.10.2021
Цена
75 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Любаш
Дата
23.10.2021
Цена
75 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Любаш
Дата
23.10.2021
Цена
75 лв.

Какво те очаква?


  Изкачване на вр. Любаш (1399 м)
Първенец на планината Любаш. Впечатлява отдалеч с разлятата си пирамидална форма. От обезлесените му южни и северни склонове се откриват безкрайни панорами.


  Латинско гробище край с. Гърло
Според местните хора – гробище. В действителност – древен оброк. Забитите в земята каменни кръстове са с различна форма и от различни епохи.


  Храм-кладенец „Пусто Гърло“
Скътан в Завалска планина над яз. Красава. Уникално за мащабите на България свещено място на около 3000 г. Съхранен каменен градеж с коридор-стълбище, кръгла зала и кладенец.


БРОЙ ДНИ
1 ден

РАЗМЕР НА
ГРУПАТА

5-14 души

ПРЕХОД
около 5 ч

ДЪЛЖИНА
12 км

ДЕНИВЕЛАЦИИ
+ 750 м ; - 750 м

НАТОВАРВАНЕ
средно

ГалерияПрограма

Потегляме в 08.00 ч. от София (пл. „Руски паметник“) за Брезник. Разглеждаме църквата „Св. Петка“ и запомняме вградените във фасадата ѝ каменни кръстове. От близкото с. Ребро изкачваме импозантния и изключително панорамен вр. Любаш (1399 м). Наслаждаваме се отвисоко на планинската плетеница на Краище. Спускаме се в с. Лялинци и продължаваме към с. Гърло. Вторият преход ни води към т. нар. от местните хора латинско гробище, което всъщност е древен оброк. В края на деня ни смайва храм-кладенеца „Пусто Гърло“ – уникално свещено място на 3000 г. Пристигаме в София в около 19.00 ч.

Изтегли офертата за пътуване „Любаш“ във формат pdf

Дата, цена, включени услуги и минимален брой участници

Дата Цена Включени услуги Минимален брой участници
23.10.2021 75 лв.
  • Оригинална туристическа програма
  • Лицензиран планински водач
  • Транспорт
5

Резервация и плащане

Цената включва: оригинална туристическа програма, лицензиран планински водач и транспорт.
Цената не включва: обяд и напитки.
Плащане: след потвърдена предварителна резервация се заплаща пълната сума на пътуването.
Минимален брой участници: 5.
Важно: ако 2 дни преди началото на пътуването не се съберат поне 5 участници, то няма да се състои.

За резервация и заплащане заповядай в страницата Резервация за пътуване.

Палахутев Травел ЕООД и неговите водачи и/или екскурзоводи си запазват правото да правят промени в туристическата програма в хода на нейното изпълнение. Причина за промяна в програмата може да е опасно метеорологично време.

Важат Общите условия на Палахутев Травел ЕООД.

Въпроси?

По-горе сме се постарали да дадем необходимата информация за пътуването. Но ти липсва нещо? Имаш ли въпроси – винаги сме насреща.

Вероятно имаш въпрос относно степента на натоварване на планинските преходи или за екипировката. Отговорите на тези и още подобни въпроси ще намериш на страница Често задавани въпроси.

Пътуването ми харесва, но датата не ми пасва

Да, това е често срещан проблем. Датите на пътуванията ни обикновено са в почивните дни или летните ваканции. Това в никакъв случай не е единственото време за пътешестване в планините. Нашият екип редовно изследва нови маршрути в работни дни (понеделник-петък). Наричаме това „еднодневна експедиция“. Избираме някой готин ден и потегляме. Ако и ти разполагаш със свободни дни – обади ни се!

Важно е освен това да знаеш, че бихме могли да реализираме всяко наше пътуване по избрана от теб дата. Единственото ни условие е групата да бъде от още поне четирима твои приятели. Тоест, ти и още поне четирима твои приятели може да заявите дата, която ви пасва, и ние ще проведем пътуването за вас. От опит знаем, че подобни пътувания остават задълго в спомените.

Партньори

 
 

Следвай ни:

Новини