0887-393165

1-дневно пътуване:
Програма
Руй
Дата
22.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Руй
Дата
22.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Руй
Дата
22.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Руй
Дата
22.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Руй
Дата
22.10.2021
Цена
80 лв.

Какво те очаква?


  Изкачване на вр. Руй (1706 м)
Първенец на планината Руй. Високата планина мощно се извисява над котловината Знеполе и доминира ландшафта западно от Трън. Атрактивен кръгов маршрут и шеметни гледки от билото.


  Царева църква
Антично светилище, превърнало се през средновековието в православен скален храм. Култовото място е оформено в естествена пещера в Шили камък. Оригиналният вход очертава главата на пойна птица.


  Вековен цер, с. Рани луг
Победител в конкурса „Дърво с корен 2018“ на фондация „ЕкоОбщност“. Многовековното дърво е цер, има чудно красива корона и е на над 400 г. Намира се до старинната черква „Св. Николай“ в с. Рани луг.


БРОЙ ДНИ
1 ден

РАЗМЕР НА
ГРУПАТА

5-14 души

ПРЕХОД
около 6.5 ч

ДЪЛЖИНА
12 км

ДЕНИВЕЛАЦИИ
+ 900 м ; - 900 м

НАТОВАРВАНЕ
трудно

ГалерияПрограма

Потегляме в 07.00 ч. от София (пл. „Руски паметник“) за с. Зелениград. Маршрутът първо ни извежда до скалите над китното село. Отбиваме се до Царева църква, притихнала в скална шепа на Шили камък. После навлизаме в гората, набираме височина и благодарим за сянката. Билото на планината е голо и от вр. Руй (1706 м) се наслаждаваме на 360-градусова панорама. Слизаме през стара букова гора към долината на Зелениградска река. В следобедните часове пътуваме през живописната котловина Знеполе до с. Рани луг, където се срещаме с вековния цер. Пристигаме в София в около 19.30 ч.

Изтегли офертата за пътуване „Руй“ във формат pdf

Дата, цена, включени услуги и минимален брой участници

Дата Цена Включени услуги Минимален брой участници
22.10.2021 80 лв.
  • Оригинална туристическа програма
  • Лицензиран планински водач
  • Транспорт
5

Резервация и плащане

Цената включва: оригинална туристическа програма, лицензиран планински водач и транспорт.
Цената не включва: обяд и напитки.
Плащане: след потвърдена предварителна резервация се заплаща пълната сума на пътуването.
Минимален брой участници: 5.
Важно: ако 2 дни преди началото на пътуването не се съберат поне 5 участници, то няма да се състои.

За резервация и заплащане заповядай в страницата Резервация за пътуване.

Палахутев Травел ЕООД и неговите водачи и/или екскурзоводи си запазват правото да правят промени в туристическата програма в хода на нейното изпълнение. Причина за промяна в програмата може да е опасно метеорологично време.

Важат Общите условия на Палахутев Травел ЕООД.

Въпроси?

По-горе сме се постарали да дадем необходимата информация за пътуването. Но ти липсва нещо? Имаш ли въпроси – винаги сме насреща.

Вероятно имаш въпрос относно степента на натоварване на планинските преходи или за екипировката. Отговорите на тези и още подобни въпроси ще намериш на страница Често задавани въпроси.

Пътуването ми харесва, но датата не ми пасва

Да, това е често срещан проблем. Датите на пътуванията ни обикновено са в почивните дни или летните ваканции. Това в никакъв случай не е единственото време за пътешестване в планините. Нашият екип редовно изследва нови маршрути в работни дни (понеделник-петък). Наричаме това „еднодневна експедиция“. Избираме някой готин ден и потегляме. Ако и ти разполагаш със свободни дни – обади ни се!

Важно е освен това да знаеш, че бихме могли да реализираме всяко наше пътуване по избрана от теб дата. Единственото ни условие е групата да бъде от още поне четирима твои приятели. Тоест, ти и още поне четирима твои приятели може да заявите дата, която ви пасва, и ние ще проведем пътуването за вас. От опит знаем, че подобни пътувания остават задълго в спомените.

Партньори

 
 

Следвай ни:

Новини