0887-393165

1-дневно пътуване:
Програма
Шильоко
Дата
16.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Шильоко
Дата
16.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Шильоко
Дата
16.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Шильоко
Дата
16.10.2021
Цена
80 лв.
1-дневно пътуване:
Програма
Шильоко
Дата
16.10.2021
Цена
80 лв.

Какво те очаква?


  Изкачване на вр. Шильоко (1169 м)
Сенчест горски път извежда до откритото било на Пенкьовска планина и вр. Шильоко. Никому известният връх изненадва с чудни гледки към български и сръбски планини в област Краище.


  Пенкьовски манастир
Под сянката на няколко вековни дъба устоява на времето старинният Пенкьовски манастир. Впечатлява с колоритно изписаната полукръгла западна фасада на своя храм „Св. Петка“.


  Леворечки манастир
Леворечкият манастир е непознатото бижу на Трънския край. В каменната му черква „Св. 40 мъченици“ са консервирани фрески от 16-17 век. Откроява се образа на Св. Кирил Философ.


БРОЙ ДНИ
1 ден

РАЗМЕР НА
ГРУПАТА

5-14

ПРЕХОД
около 4 ч

ДЪЛЖИНА
12 км

ДЕНИВЕЛАЦИИ
+ 400 м ; - 400 м

НАТОВАРВАНЕ
леко

ГалерияПрограма

Потегляме в 07.30 ч. от София (пл. „Руски паметник“) за с. Пенкьовци и едноименната планина. Изкачваме оттам по горски път, минавайки през две изоставени махали, панорамния вр. Шильоко (1169 м). Насладили се на гледката, поемаме надолу. Черквата на Пенкьовски манастир ни пленява със своята изписана отвътре и отвън полукръгла западна фасада. По-късно се отбиваме и до притихналия в съседната Еловишка планина Леворечки манастир, където ни посреща отец Хрисант. Скромната на вид каменна църква съхранява значимо културно наследство. Пристигаме в София в около 19.30 ч.

Изтегли офертата за пътуване „Шильоко“ във формат pdf

Дата, цена, включени услуги и минимален брой участници

Дата Цена Включени услуги Минимален брой участници
16.10.2021 80 лв.
  • Оригинална туристическа програма
  • Лицензиран планински водач
  • Транспорт
5

Резервация и плащане

Цената включва: оригинална туристическа програма, лицензиран планински водач, транспорт.
Цената не включва: обяд и напитки.
Плащане: след потвърдена предварителна резервация се заплаща пълната сума на пътуването.
Минимален брой участници: 5.
Важно: ако 2 дни преди началото на пътуването не се съберат поне 5 участници, то няма да се състои.

За резервация и заплащане заповядай в страницата Резервация за пътуване.

Палахутев Травел ЕООД и неговите водачи и/или екскурзоводи си запазват правото да правят промени в туристическата програма в хода на нейното изпълнение. Причина за промяна в програмата може да е опасно метеорологично време.

Важат Общите условия на Палахутев Травел ЕООД.

Въпроси?

По-горе сме се постарали да дадем необходимата информация за пътуването. Но ти липсва нещо? Имаш ли въпроси – винаги сме насреща.

Вероятно имаш въпрос относно степента на натоварване на планинските преходи или за екипировката. Отговорите на тези и още подобни въпроси ще намериш на страница Често задавани въпроси.

Пътуването ми харесва, но датата не ми пасва

Да, това е често срещан проблем. Датите на пътуванията ни обикновено са в почивните дни или летните ваканции. Това в никакъв случай не е единственото време за пътешестване в планините. Нашият екип редовно изследва нови маршрути в работни дни (понеделник-петък). Наричаме това „еднодневна експедиция“. Избираме някой готин ден и потегляме. Ако и ти разполагаш със свободни дни – обади ни се!

Важно е освен това да знаеш, че бихме могли да реализираме всяко наше пътуване по избрана от теб дата. Единственото ни условие е групата да бъде от още поне четирима твои приятели. Тоест, ти и още поне четирима твои приятели може да заявите дата, която ви пасва, и ние ще проведем пътуването за вас. От опит знаем, че подобни пътувания остават задълго в спомените.

Партньори

 
 

Следвай ни:

Новини