0887-393165

Корпоративна социална отговорност

За капката вода трябва да се отблагодариш с цял извор.
Древна китайска поговорка

В основата на разбирането на Палахутев Травел за правене на бизнес е споделянето на успеха. Вярваме, че като се трудим ежедневно и сме полезни на другите, осмисляме живота си и даваме добър пример най-малко на децата си.

От самото си създаване през 2011 г. Палахутев Травел осъществява отговорни политики в различни области. Подкрепяме проекти както в социалната, така и в образователната и екологичната сфера. Подпомагаме освен това неправителствени организации и физически лица, развиващи дейности в областта на планинския туризъм. Грижим се екскурзоводите, планинските водачи и всички останали контрагенти, с които работим, да получават достойно заплащане за труда си. Сътрудничим си, където е възможно, с устойчиви и семеен тип бизнеси. Полагаме целенасочени усилия за популяризиране на България като дестинация за алтернативен и приключенски туризъм.

SOS детски селища България

Всяка година над 2000 деца в България биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилния дом. Тревожен е и фактът, че това е устойчива тенденция през последните десет години. Ние не стоим безразлични. Палахутев Травел се чувства съпричастен към съдбата на най-беззащитните членове на обществото ни – децата. За нас е чест да подпомагаме дейността на Сдружение „SOS детски селища България“ – първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск. Нека има деца и нека те да имат дом!

https://sosbg.org

Училище „Изгрев“

През учебната година 2015-2016 врати отвори частно основно училище „Изгрев“ в близкото до София с. Панчарево. В него се прилагат методите на слънчевата педагогика, основани върху хармонията и свободното общуване между учители и ученици, между хората и природата. Методиката на слънчевата педагогика е структурирана на основата на културно-историческото наследство, оставено от Учителя Петър Дънов. Най-общо казано, слънчевата педагогика събира в едно природа, музика, здравна и учебна програма. Палахутев Травел подпомогна стартирането на уникалния за България образователен проект. Щастливи сме, че в България има подобно училище и се надяваме да не остане единственото.

https://sunpedagogy.com

Заслон „Кончето“

На острото мраморно било в Пирин планина от няколко години гордо стои новият заслон „Кончето“. В основата на акцията на впечатляващите 2760 м надморска височина стои сдружение "Планини и хора - асоциация на планинските водачи в България". Не само нейното ръководство и членове, но и много доброволци, съмишленици и организации се включват в безпрецедентния за страната ни проект за обновяване на високопланински заслон. Семейство Лора и Георги Палахутеви са дългогодишни членове на "Планини и хора - асоциация на планинските водачи в България“. Благодарни сме, че като семейство и фирма имахме възможност да подкрепим уникалния проект. Заслон „Кончето“ спасява животи и днес.

https://www.planini.eu

Заслон „Велийца“

В най-западните дялове на Родопите, в подножието на вр. Велийца и недалеч от с. Орцево, в местност чудно красива, от 2020 г. се е разположил заслон „Велийца“. Сбъдната мечта на Муса Гулит от с. Орцево и Васил Тодев от сдружение „Байкария“ представлява кокетен планински дом, изграден от голяма група хора, влюбени в това, което правят. Там, където има любов, има всичко. А там, където има и планина… има абсолютно всичко. Палахутев Травел се ангажира с финансово дарение за довършване на заслон „Велийца“. Освен това фирмата изработи серия от три картички, от чиито продажби се подпомагат дейности по маркиране на нови маршрути в района на с. Орцево. Картичките могат да бъдат закупени от кръчмата на Муса Гулит в центъра на с. Орцево. Същото впрочем е най-високо разположеното населено място в България - на 1555 м.н.в. Радваме се, че познаваме Муса Гулит и Васил Тодев и им пожелаваме здраве и приятни мигове в планината!

https://veliytsa.divirodopi.org

Естествоизпитатели

Споделяме мисията на сдружение „Естествоизпитатели“, а именно: „Да развиваме среда и умения за непрестанно учене и да засилваме връзката си с планината, помежду си, със себе си“. Възхищаваме се на благородните каузи, които сдружението реализира. Поради тази причина подкрепихме тяхната кампания „Планина, обичам те!“. С набираните и от други дарители средства, „Естествоизпитатели“ организират безплатни планински лагери за деца, които не познават планината, нямат средства, познания и екипировка да отидат да се срещнат с нея. Инструкторите на лагерите на „Естествоизпитатели“ са професионално подготвени млади хора с различни компетенции. Те влагат уменията си да показват връзката с природата и нейното огромно значение за обществото ни. Вярват, че свързаността създава устойчивост.

https://estestvoizpitateli.org

Трънско туристическо дружество

От края на 2020 г. Лора и Георги Палахутеви са членове на младото, но изключително активно Трънско туристическо дружество. Единственото туристическо дружество на територията на община Трън успя само за три-четири години да превърне Трънско от никому неизвестен граничен район в модерна планинска дестинация. В кратки срокове членове и симпатизанти на сдружението проучиха, почистиха и маркираха над 50 км нови маршрути за планински туризъм. Освен това през 2019 г. Трънско туристическо дружество изгради първия планински веломаршрут в община Трън, наречен „ВелоЕрул“. Корените по майчина линия на Лора и Георги Палахутеви са от трънските села Забел и Зелениград. С радост и вълнение помагаме с каквото можем за утвърждаването на Трънско като дестинация за алтернативен туризъм. В началото на 2021 г. Палахутев Травел дари средства за актуалните дейности на Трънско туристическо дружество.

https://transkotd.org

Партньори