0887-393165

За нас

„Планината пречиства душата и ободрява духа.“
Петър Димков

Първите ни спомени са свързани с багажи и товарене на колата… Голяма част от семейните ни пътешествия (мама, татко и аз) бяха в планината. По сходен начин възпитаваме днес децата си – Цвета и Димитър-Самуил. Опитваме се възможно най-много време да прекарваме в планинска среда. Вярваме в думите на Петър Димков: „Планината пречиства душата и ободрява духа.“ Представата ни за приятен ден е свързана с време, прекарано в планината. Понякога разполагаме само с час, друг път – с цели пет. Няма значение. Всяка минута в планината е дар от Бога.

През 2011 г. стартирахме дейността си. Регистрирахме се като туроператор и се нарекохме Палахутев Травел. Концепцията ни е проста: развиване на устойчив семеен бизнес. През годините сме имали удоволствието да обслужваме гости от Германия, Австрия и Швейцария, които опознаваха България с нас. Специализирахме се в организирането на тематични туристически пътувания за малки групи. И така вече десет години.

По естествен начин през пролетта на юбилейната за нас 2021 г. на бял свят се появиха Пътеки. Под това наименование решихме да предлагаме най-новите ни планински пътувания. Започнахме с предложения за еднодневни екскурзии в района на София. Не е случайно, че някои от първите ни програми са в Трънско. Корените ни по майчина линия са от трънските села Забел и Зелениград, сгушени в пазвите на Руй планина. Ще се радваме да пътешестваме заедно и да ви покажем очарованието на този край на един хвърлей западно от София.

Всяка от програмите ни включва планинска разходка или преход. Държим да отбележим, че не става въпрос само за ходене в планина и изкачване на върхове. Освен природната среда нас ни вълнуват и хората в планината и всичко, което те са създали и създават. Убедени сме, че както нас, така и вас културата, религията и традициите на планинците ще ви докоснат. Програмите ни предлагат също така посещения на манастири, църкви или параклиси, на археологически обекти, древни светилища или оброци, на музеи, изложби, участие в празници, срещи с местни хора. 

Накратко, Пътеки са планински пътувания, предлагащи оригинално съчетание от природни и културни изживявания.

Пътуванията ни се обслужват от квалифицирани планински водачи с опит в съответния район. Обичайно той/тя ще е направил прохождане на програмата и избрал/а най-подходящия маршрут. Планинските ни водачи освен това говорят свободно английски и/или немски език и редовно придружават чуждестранни гости из страната. Ако имате приятели чужденци – поканете ги да пътуват с нас.

Хайде да пътешестваме заедно!

До скорошни срещи по пътеките,
Лора и Георги ПалахутевиЛора, Георги, Цвета и Димитър-Самуил Палахутеви на вр. Любаш, Трънско


Партньори