0887-393165

Застраховка „Отговорност на туроператора“

Всеки пътуващ преди да резервира и заплати цената на своето туристическо пътуване трябва да се информира не само кой е организатор на пътуването (тоест, кой е туроператора), но и да проучи дали туроператорът има сключен договор за задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател по смисъла на Кодекса на застраховането.

Палахутев Травел ЕООД, като лицензиран туроператор с десет годишна история и следващ добрите туристически практики, приканва пътуващите да се информират и да упражняват правата си, които са защитени не само от националното законодателството, но и от това на ЕС.

Всеки пътуващ е важно да знае, че преди да сключи договор за туристически пакет (или преди заплащането на цената или авансовото заплащане), но не по-късно от седем дни преди началото на пътуването, той/тя следва да получи от туроператора копие на застрахователния сертификат, удостоверяващ наличието на задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“, която същият притежава.

В последните години туристически оферти се предлагат под път и над път. Никак не е лесно човек да се ориентира. Всеки пътуващ обаче има възможност да провери дали даден туроператор е регистриран в Министерството на туризма. Това може да бъде направено с три лесни стъпки. Първо, отворете интернет сайта https://ntr.tourism.government.bg. Ще достъпите страницата „Национален туристически регистър“; от нея изберете „ТО и ТА“. На екрана ви ще се отвори Регистъра на туроператорите и туристическите агенти. В него може да търсите по ключова дума. Просто изпишете името на туроператора, който ви интересува. Информацията е публична и за ползването на регистъра не е необходима предварителна регистрация и/или пароли.

По-долу бихме искали да ви информираме за нашата застраховка „Отговорност на туроператора“.

Палахутев Травел ЕООД има сключена задължителна застраховка „Отговорност на туроператора“ със ЗК „Лев Инс“ АД.

Застрахователната ни полица е номер 13122010013196 / 16-10-2020.

Застраховката ни е с покритие 25000.00 лв.

Застрахователният период приключва на 07.11.2021 г.


Изтегли Застрахователния сертификат във формат pdf

Партньори